Nápoje nealkoholické

Petrželový nápoj

1 citron
hrst petrželové natě
pár lístků meduňky nebo máty
hrnek ledových kostek
1 l vody
třtinový cukr nebo med podle chuti

Do mixéru vložíme oloupaný citron bez pecek s ostatními surovinami (kromě vody) a umixujeme dohladka. Přidáme vodu a osladíme. Promixujeme a podáváme.

Petržel obsahuje řadu cenných vitamínů a stopových prvků, zejména pak vitamín C, kterého je v petrželi až trojnásobně víc než v pomeranči. Vitamín C je důležitý pro náš imunitní systém. Petržel obsahuje například draslík, hořčík, vápník a železo. Díky vysokému obsahu železa pomáhá při chudokrevnosti. Petržel je označována jako superpotravina zejména pro své silně detoxikační účinky. Funguje jako „čistič“ krve a zároveň podporuje krvetvorbu. Díky vysokému obsahu flavonoidů je také výborný antioxidant. Působí močopudně, čímž snižuje krevní tlak a zlepšuje funkci ledvin. Pomáhá i při řadě trávicích obtíží, ať už se jedná o nadýmání, zácpu nebo nechutenství. Petrželka je taktéž zdrojem kyseliny listové, která je nezbytná zejména pro těhotné ženy.

Ohodnoťte tento recept: 

5 hlasů

Další recepty Celý díl