Tradiční velikonoční beránek
![](http://img.ceskatelevize.cz/ivysilani/indexes/photos/crop/222/222562220510014/906291.jpg?1650010095)
![](http://img.ceskatelevize.cz/program/porady/12468683635/foto09/recepty/m_11635.jpg?1649918229)
200 g cukru krupice
2 vejce
4 žloutky
1 vanilkový cukr
lžíce citronové šťávy
strouhaná kůra z 1 citronu
sníh ze 4 bílků
240 g polohrubé mouky
Z cukru krupice, vajec, žloutků, vanilkového cukru, citronové šťávy a strouhané kůry z 1 citronu připravíme pěnu, do které postupně vmícháme bílkový sníh a polohrubou mouku. Formu vystříkáme olejem do pečicích forem nebo důkladně vymažeme pokrmovým tukem a vysypeme polohrubou moukou. Těsto přelijeme do formy a v troubě předehřáté na teplotu 180 °C pečeme přibližně 45 minut. Hotového beránka přeneseme ve formě na vhodnou podložku, otočíme dnem vzhůru a vyklopíme.
Náš tip
Část mouky můžeme nahradit mandlemi, ořechy nebo kokosem.
Já jsem třetinu těsta obohatila vlašskými ořechy, které jsou mastnější, a bříško vylila spirálkou z ořechového těsta.
Ohodnoťte tento recept: