Různé

Velikonoční pečivo ze slaného těsta

250 g hladké mouky
50 g másla
125 g tučného tvarohu
1 žloutek
kmín celý
kmín drcený
sůl

Mouku s máslem, tvarohem a solí zpracujeme na vláčné těsto. Těsto vložíme na půl hodiny do lednice, aby se s ním lépe pracovalo. Vyválíme na půl centimetru a vykrajujeme sušenky, které klademe hned na plech.

Žloutek rozmícháme se lžící vody a potřeme sušenky. Sypeme celým nebo drceným kmínem. Zvířátkům pinzetou položíme kmín jako očička. Lehounce posolíme a pečeme zhruba 15 minut při teplotě 140 °C.

Náš tip

Pikantnější verzi pečiva připravíme, když tvaroh zaměníme s brynzou.

Ohodnoťte tento recept: 

21 hlasů

Další recepty Celý díl