Těstoviny

Těstoviny se zelenou omáčkou

500 g těstovin (špagety, motýlci, zvonečky, široké nudle)
1 svazek zeleného chřestu
1 malé avokádo
1–2 stroužky česneku
šťáva z poloviny limetky
čerstvé bylinky – petrželka, koriandr, pažitka
8 lístečků bazalky
150 g zakysané smetany
3 lžíce olivového oleje
1 šalotka
1 hrnek mraženého hrášku
hrst rukoly
sůl
pepř

Ve velkém hrnci uvaříme v osolené vodě těstoviny. Voda by měla být dobře osolená, asi lžička soli na litr vody, aby měly těstoviny chuť. Těstoviny uvaříme podle návodu. Každý výrobce má jiný technologický postup výroby, od kterého se odvíjí čas vaření. Na poslední 4 minuty vaření vložíme k těstovinám nakrájený chřest a potom vše scedíme. Zelený chřest se neloupe, ale odstraníme tvrdé části.

Než se těstoviny uvaří, rozmixujeme avokádo se 2 lžícemi olivového oleje, česnekem, citronovou i limetkovou šťávou a bylinkami dohladka. Přidáme zakysanou smetanu a promixujeme.

Na lžíci olivového oleje osmahneme šalotku jen dosklovata. Přidáme hrášek a osmahneme, aby hrášek změkl. Do pánve vmícháme těstoviny s chřestem a omáčku. Prohřejeme a promícháme. Nevaříme!

Osolíme, opepříme a zamícháme rukolu.

Ohodnoťte tento recept: 

6 hlasů

Další recepty Celý díl