Tvarohový mazanec


150 g másla
150 g cukru moučky
2 vejce
1 žloutek
250 g měkkého tučného tvarohu
500 g hladké mouky
15 g prášku do pečiva
citronová kůra
rozinky namočené v rumu
sekané mandle
vejce na potření
Troubu předehřejeme na teplotu 180 °C. Plech vyložíme pečicím papírem. Změklé máslo utřeme s cukrem a postupně zašleháme vejce a žloutek. Po částech zašleháme tvaroh.
Přisypeme mouku, prášek do pečiva, citronovou kůru, rozinky a mandle.
Vytvarujeme bochánek, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sekanými mandlemi.
Pečeme přibližně 40–50 minut, zhruba po 20–25 minutách snížíme teplotu na 160 °C.
Mazanec necháme vychladnout, potom zabalíme do fólie a necháme ho jeden den rozležet.
Náš tip
Upečeme k snídani malé mazanečky v hrníčcích, které vysteleme pečicím papírem.
Ohodnoťte tento recept: