Kokosové řezy bez mouky


4 vejce
250 ml mléka
300 g strouhaného kokosu
1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka
50 g másla
Poleva
200 g hořké čokolády
250 ml smetany ke šlehání
Vajíčka rozšleháme, přidáme vlažné rozpuštěné máslo, mléko a kokos. Nakonec zamícháme kondenzované mléko.
Rozetřeme na vymazaný a kokosem vysypaný plech nebo plech vyložený pečicím papírem.
Množství je na menší plech přibližně 22 x 30 cm nebo do dortové formy.
Pečeme zhruba 35 minut při teplotě 180 °C, podle zkušeností s vaší troubou.
Smetanu ke šlehání zahřejeme a rozpustíme v ní čokoládu, aby vznikla hladká hmota tzv. ganache. Mírně chladnou polevu nalijeme na vychladlý korpus a necháme ztuhnout.
Krájíme úhledné menší kousky. Koláč je poměrně sytý.
Náš tip
Když nechceme čokoládu, můžeme vyzkoušet pomerančovou polevu, kterou si připravíme smícháním šťávy z jednoho pomeranče se 150 g moučkového cukru.
Ohodnoťte tento recept: