Moučníky a cukroví

Biskupský chlebíček

4–5 vajec

80 g cukru krupice
100 g másla
150 g polohrubé mouky
1/2 sáčku prášku do pečiva
100 g sušeného ovoce
50 g citronové a pomerančové kandované kůry
50 g sekaných ořechů

100 g tmavé čokolády nebo polevy

Připravíme si pečicí formu, vymažeme ji máslem a vysypeme hrubou moukou.

Vyšleháme bílky. Zvlášť utřeme žloutky s cukrem, přidáme změklé máslo a šleháme do krémova.

Mouky smícháme s práškem do pečiva a zamícháme k základu těsta.

Přidáme ořechy a sušené ovoce, nakrájenou čokoládu a přimícháme k těstu. Nakonec opatrně zamícháme sníh, nalijeme do formy a pečeme v předehřáté horkovzdušné troubě při teplotě 160 °C 40 minut.

Po upečení necháme vychladnout, polijeme rozpuštěnou čokoládou a necháme ztuhnout.

Náš tip

Můžeme připravit biskupský chlebíček jako dárek. Do hezké sklenice navážíme suroviny. Doplníme o recept a tabulku čokolády na vaření. Obdarovaný si přidá vejce a máslo, zbytek bude mít ve sklenici. Ocení to nejen kvůli jednoduchosti, ale i proto, že nezůstanou zbytky.

Ohodnoťte tento recept: 

60 hlasů

Další recepty Celý díl