Bramborové taštičky s houbami


základní bramborové těsto
Houbová náplň
2 lžíce másla
1 cibule
lžička kmínu
sůl
300 g hub
150 g ricotty
Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na másle, přidáme houby, sůl, kmín a podusíme. Necháme vychladnout a přidáme ricottu.
Z bramborového těsta vytvoříme taštičky, které můžeme dokončit na tři způsoby.
Uvaříme je ve slané vodě a podáváme se škvarečky z dobré slaniny nebo jen s rozpuštěným máslem posypané sýrem.
Pečeme je v troubě asi 25 minut při teplotě 180 °C dozlatova. Po upečení potřeme máslem a podáváme se zeleninovým salátem.
Usmažíme je na dobrém oleji, necháme na papírové utěrce okapat a podáváme se zeleninovým salátem a česnekovým dipem.
Náš tip na variace náplní:
Naplníme šunkou a sýrem. Upečeme nebo usmažíme.
2. Smícháme zbytky pečené kachny se zbytky zelí a usmažíme nebo upečeme v troubě.
3. Smícháme zbytky sýrů, šunky, prostě co máme, s vajíčkem, přidáme bylinky a upečeme v troubě.
Při jednom pečení si můžeme upéct po jedné sladké taštičce – stačí naplnit ovocem, povidly, ořechy, sladkým tvarohem, co právě máme, a ještě nás pochválí za pěkný dezert. Na talíř přidáme kopeček zakysané smetany se snítkou máty.
Ohodnoťte tento recept: