Různé
Švestková chilli omáčka


1500 g švestek
200 ml 8 % octa
1 kávová lžička soli
4 stroužky česneku
2 chilli papričky
½ kávové lžičky mletého zázvoru
1/4 lžičky mletého hřebíčku
1/4 lžičky mletého nového koření
750 g cukru krupice
Vše důkladně povaříme, dokud se švestky nerozvaří. Potom rozmixujeme a zredukujeme na požadovanou hustotu. Chilli papričku přidáme až po mixování a vybereme ji včas, aby nebyla omáčka příliš pálivá.
Pro jistotu začínáme s jednou papričkou a raději přidáme, protože intenzita může být různá.
Náš tip
Na ostrou verzi omáčky přidáme 2 cibule a 2 papričky navíc. Lepší říz dá panák slivovice.
Ohodnoťte tento recept:
27 hlasů