Různé

Švestková chilli omáčka

1500 g švestek
200 ml 8 % octa
1 kávová lžička soli
4 stroužky česneku
2 chilli papričky
½ kávové lžičky mletého zázvoru
1/4 lžičky mletého hřebíčku
1/4 lžičky mletého nového koření
750 g cukru krupice

Vše důkladně povaříme, dokud se švestky nerozvaří. Potom rozmixujeme a zredukujeme na požadovanou hustotu. Chilli papričku přidáme až po mixování a vybereme ji včas, aby nebyla omáčka příliš pálivá.

Pro jistotu začínáme s jednou papričkou a raději přidáme, protože intenzita může být různá.

Náš tip

Na ostrou verzi omáčky přidáme 2 cibule a 2 papričky navíc. Lepší říz dá panák slivovice.

Ohodnoťte tento recept: 

27 hlasů

Další recepty Celý díl