Maso
Krůtí špízy na pánev nebo gril
![](http://img.ceskatelevize.cz/ivysilani/indexes/photos/crop/221/221562220510030/860059.jpg?1630142216)
![](http://img.ceskatelevize.cz/program/porady/12468683635/foto09/recepty/m_10963.jpg?1630585155)
750 g krůtích prsou
Marináda
4 lžíce arašídového oleje
1 limetka
2 lžíce sójové omáčky
1 stroužek česneku
1/2 lžičky bílého pepře
1 lžička mletého kmínudřevěné špejle
Všechny suroviny na marinádu smícháme v misce. Z limetky použijeme jemně strouhanou kůru i šťávu.
Maso nakrájíme na proužky silné asi centimetr.
Dřevěné špejle namočíme.
Necháme marinovat alespoň 4 hodiny. Potom maso natočíme na špejle a grilujeme 4–6 minut podle typu grilu. Maso musí být propečené.
Podáváme s teplou arašídovou omáčkou a okurkovým salátem s mátou.
Ohodnoťte tento recept:
2 hlasů