Houby
Plněné žampiony portobello


4 žampiony portobello
2 lžičky olivového oleje
1 jarní cibulka
2 plátky toustového chleba
1 lžička čerstvého oregana
100 g sýra feta nebo choriza
olej na potření
sůl
Gril si dáme rozehřát. Z žampionů odřízneme třeně a nakrájíme je na drobné kostičky. Na pánvi rozehřejeme olej, osmahneme v něm třeně i jarní cibulku. Přidáme nadrobený toustový chléb a oregano.
Promícháme a odložíme.
Do náplně přidáme rozdrobený sýr feta (nebo chorizo nakrájené najemno) a přimícháme do náplně.
Hlavičky žampionů posolíme a potřeme olejem. Naplníme je směsí a grilujeme na roštu na středně silném žáru 8-10 minut.
Ohodnoťte tento recept:
4 hlasů