Comtesa de noir aneb luxusní bábovka

s Mirkou van Gils Slavíkovou

Mirka si pro vás nachystala bábovku, která klame tělem. Za jejím lehce korpulentním a důvěrně známým zevnějškem se totiž skrývá krásná, a také trochu tajemná, černá hraběnka. Své přepychové jméno si tak bezesporu zaslouží, zejména i proto, že se jím odkazuje na Francii, domov nejen skvělých dezertů, ale též vybraného červeného vína, což je netradiční ingredience této vynikající dobroty.

Comtesa de noir aneb luxusní bábovka

Co budeme potřebovat? Formu na bábovku, dvě mísy (mísy kuchyňského robota), balonovou metlu, struhadlo (na pomerančovou kůru), stěrku na těsto, vařečku na míchání, špejli, digitální váhu a mističky na odměřené suroviny.

Dejte si vše potřebné a navážené na stůl a pusťte se s Mirkou do pečení. V reálném čase vás provede postupem práce a u kávy navíc prozradí něco o surovinách i o sobě. A pokud snad nebudete stačit jejímu tempu, klidně si ji zastavte. ;)

Pečeme Comtesu de noir aneb luxusní bábovku

Pečeme Comtesu de noir aneb luxusní bábovku

Jak na to?

Máte pocit, že vám při poslechu něco uteklo? Nebo si chcete recept schovat na příště? Máme pro vás sepsaný postup