JendaKreativní výzvaI. řada

Čokoládová pavlova

„Musím se přiznat, že pusinky a tomu podobné věci, jako je Pavlova, nepatří mezi mé favority. Je to výzva.“

Korpus

8 vajec
400 g cukru
2 lžičky vinného octa
2 lžičky kukuřičného škrobu

Nejdříve vyložíme tři plechy pečicím papírem, na jejichž ruby předem namalujeme kruhy a předehřejeme troubu na 120 °C.

Ušleháme bílky na vysoké otáčky, dokud nezačnou pěnit. Pak přidáme polovinu cukru a šleháme na nižší otáčky, dokud se cukr nerozpustí.

Přidáme druhou polovinu cukru a šleháme dál cca 10 minut. Poté zvýšíme otáčky a krátce zašleháme ocet. Přes jemné sítko prosejeme do sněhu škrob a pomocí gumové stěrky ho pečlivě zamícháme do sněhu.

Cukrářským pytlíkem vytvarujeme kola na předkreslený pečicí papír a pečeme cca 90 minut.

Pařížská šlehačka

1 000 ml smetany 33%
125 g kakaa
175 g cukru

Svaříme smetanu s cukrem a kakaem a před vyšleháním necháme řádně vychladit.

Ozdoby

250 g čokolády

Vytemperujeme čokoládu a vytvarujeme ozdoby a misky na sorbet.

Sorbet

400 g mraženého lesního ovoce

Zmražené ovoce dáme do zmrzlinovače.

Dokončení

Korpusy skládáme na sebe a plníme pařížskou šlehačkou.

Nakonec dozdobíme čokoládovou dekorací a zmrzlinu umístíme do čokoládových mističek.

Další recepty Celý díl

Upozorňujeme, že recepty z pořadu Peče celá země mohly být při natáčení z technických důvodů pozměněny a zároveň, že suroviny od různých výrobců mohou mít odlišné složení, což může ovlivnit výsledný produkt.