DanielaKreativní výzvaI. řada

Dort mirror glaze s mořskou pannou

„Dort s tématem Malé mořské víly měl u nás doma velký úspěch, všem přišla vhod ta osvěžující ovocná příchuť. Mirror glaze určitě nepatří k věcem, které bych používala často. Tak jsem zvědavá, jak dopadne.“

Brownies

50 g másla
100 g čokolády 70%
2 vejce
125 g cukru
50 g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
15 g kakaa

Rozpustíme máslo s čokoládou ve vodní lázni a necháme zchladnout. Přidáme vejce, cukr a poté vmícháme mouku s kakaem a práškem do pečiva.

Pečeme v dortové formě na 180 °C a pak vychladíme.

Krém

600 g mražených ostružin a josty
125 g čerstvých ostružin
200 g cukru
2 žloutky
4 plátky želatiny
250 g mascarpone
400 ml šlehačky

Ovoce povaříme s cukrem, rozmixujeme, přepasírujeme a namočíme želatinu. Nad parou vyšleháme žloutky s cukrem, přidáme ostružinový rozvar, želatinu a po zchladnutí mascarpone. Nakonec přidáme vyšlehanou šlehačku.

Navrstvíme na dort a dáme mrazit.

Zrcadlová poleva

525 g bílé čokolády
225 g vody
450 g cukru
300 g kondenzovaného mléka / salka
29 g práškové želatiny

+ dozdobení
gelové barvy (tmavě modrá, fialová, růžová)
zlatá prachová barva
200 g nasekaných oříšků
125 g modelovací hmoty

Přivedeme k varu vodu, cukr a kondenzované mléko. Sundáme z plotny, přidáme další namočenou želatinu a přelijeme přes cedník do nádoby s bílou čokoládou, kterou necháme rozpustit. Rozdělíme ji do tří vysokých nádob, přidáme potravinářské barvivo a promixujeme tyčovým mixerem.

Polevu zchladíme na teplotu 33 °C a nalijeme na zmrzlý dort. Dozdobíme.

Další recepty Celý díl

Upozorňujeme, že recepty z pořadu Peče celá země mohly být při natáčení z technických důvodů pozměněny a zároveň, že suroviny od různých výrobců mohou mít odlišné složení, což může ovlivnit výsledný produkt.