LucieKreativní výzvaI. řada

Mandlová kraslice

„Recept nemá žádnou historii, protože prostorové vejce jsem nikdy nedělala, ale všechno je jednou poprvé, takže chutný korpus a báječný krém.”

Korpus

6 vajec
špetka soli
mandlové aroma
100 g mletých mandlí
125 g hladké mouky

Ušleháme bílky se špetkou soli, přimícháme žloutky a mandlové aroma, lehce zamícháme mandle a hladkou mouku, přelijeme do 2 forem a pečeme 40 až 45 min na 170 °C.

Krém

200 g bílé čokolády
250 g mascarpone
500 g šlehačky 35%
250 g tučného tvarohu
30 g moučkového cukru
1 lžička kokosového extraktu
40 g strouhaného kokosu

Rozpustíme čokoládu, přidáme k mascarpone a tvarohu a šleháme. Zvlášť ušleháme šlehačku s moučkovým cukrem, přidáme kokosový extrakt, lehce zašleháme do směsi s mascarpone a zamícháme kokos.

Dokončení

45 g kokosového mléka

Potah:
200 g tmavé čokolády
ztužený tuk

Bílková poleva:
1 bílek
200 g moučkového cukru
citronová šťáva

Korpus necháme vychladnout, prořízneme a každou vrstvu potřeme kokosovým mlékem, krémem a necháme ztuhnout. Poté „vyřežeme“ vejce, potřeme zbytkem krému, necháme opět ztuhnout, polijeme čokoládou a zdobíme bílkovou polevou (prolijeme přes sítko bílek, zašleháme cukr 2x prosetý přes sítko a přidáme kávovou lžičku citronové šťávy).

Další recepty Celý díl

Upozorňujeme, že recepty z pořadu Peče celá země mohly být při natáčení z technických důvodů pozměněny a zároveň, že suroviny od různých výrobců mohou mít odlišné složení, což může ovlivnit výsledný produkt.