PetraKreativní výzvaI. řada

Petřina mísa ovoce

„Tenhle úkol musel vymyslet nějaký cukrářský sadista :).”

Buflery (1 až 2 dávky)

50 g cukru krupice
4 vejce
10 g vanilkového pudingového prášku
30 ml vody
90 g hladké mouky
150 g cukru krystal
80 g lískových ořechů

Nejprve si připravíme cukrářské buflery. Z bílků ušleháme sníh a postupně přidáváme cukr. V druhé misce metličkou rozšleháme žloutky s vodou, pudingovým práškem a asi třetinou mouky dohladka na kašičku, smícháme obsah obou misek dohromady a lehce vmícháme i zbytek mouky. Naplníme si cukrářský sáček a stříkáme tvary ovoce na plech, na pečící papír. Pečeme na 180 °C cca 15 minut.

Krém

250 ml mléka
3 žloutky
30 g hladké mouky
20 g cukru krupice
100 g rozměklého másla

+ cukr a ořechy na griliáš

Připravíme si griliáš. Cukr utavíme na karamel, vsypeme ořechy a trochu poválíme. Potom celou hroudu vyklopíme na silikonovou podložku a po vychladnutí rozmixujeme na drť.

Na krém si uvaříme kaši z mléka, cukru, žloutků a mouky. Přikryjeme fólií a necháme vystydnout.

Nakonec vyšleháme máslo, po částech přidáme kaši a nakonec lehce vmícháme rozmixovaný griliáš.

Potahovací hmota

sušené polotučné mléko
moučkový cukr
vlahý med
rostlinný olej
kondenzované mléko
glukóza

Vyrobíme si hmotu, kterou utvoříme smícháním surovin (od oka) a potahujeme ovoce. Ovoce dotónujeme prachovými barvami.

Další recepty Celý díl

Upozorňujeme, že recepty z pořadu Peče celá země mohly být při natáčení z technických důvodů pozměněny a zároveň, že suroviny od různých výrobců mohou mít odlišné složení, což může ovlivnit výsledný produkt.