Petřina mísa ovoce
![](http://img.ceskatelevize.cz/program/porady/12309875102/foto09/recepty/m_8405.jpg?1576337471)
„Tenhle úkol musel vymyslet nějaký cukrářský sadista :).”
Buflery (1 až 2 dávky)
50 g cukru krupice
4 vejce
10 g vanilkového pudingového prášku
30 ml vody
90 g hladké mouky
150 g cukru krystal
80 g lískových ořechů
Nejprve si připravíme cukrářské buflery. Z bílků ušleháme sníh a postupně přidáváme cukr. V druhé misce metličkou rozšleháme žloutky s vodou, pudingovým práškem a asi třetinou mouky dohladka na kašičku, smícháme obsah obou misek dohromady a lehce vmícháme i zbytek mouky. Naplníme si cukrářský sáček a stříkáme tvary ovoce na plech, na pečící papír. Pečeme na 180 °C cca 15 minut.
Krém
250 ml mléka
3 žloutky
30 g hladké mouky
20 g cukru krupice
100 g rozměklého másla+ cukr a ořechy na griliáš
Připravíme si griliáš. Cukr utavíme na karamel, vsypeme ořechy a trochu poválíme. Potom celou hroudu vyklopíme na silikonovou podložku a po vychladnutí rozmixujeme na drť.
Na krém si uvaříme kaši z mléka, cukru, žloutků a mouky. Přikryjeme fólií a necháme vystydnout.
Nakonec vyšleháme máslo, po částech přidáme kaši a nakonec lehce vmícháme rozmixovaný griliáš.
Potahovací hmota
sušené polotučné mléko
moučkový cukr
vlahý med
rostlinný olej
kondenzované mléko
glukóza
Vyrobíme si hmotu, kterou utvoříme smícháním surovin (od oka) a potahujeme ovoce. Ovoce dotónujeme prachovými barvami.
Upozorňujeme, že recepty z pořadu Peče celá země mohly být při natáčení z technických důvodů pozměněny a zároveň, že suroviny od různých výrobců mohou mít odlišné složení, což může ovlivnit výsledný produkt.