Želé dort s lesním ovocem

„Opět můj oblíbený recept, především na léto.”
Piškot
6 vajec
160 g cukru
180 g polohrubé mouky
40 ml oleje
Vejce a cukr našleháme ručním mixérem ve vodní lázni teplé 40 až 45 °C do husté pěny a poté šleháme v robotu úplně do husta. Přidáme prosátou mouku, olej a zamícháme už jen rukou. Pečeme asi 40 až 45 minut na 160 °C.
Marmeládový rozvar
100 g meruňkové marmelády
100 g vody
velký panák rumu
Marmeládu svaříme s vodou a po vychladnutí přidáme rum. Korpus rozřízneme na půl a prolijeme spodní část rozvarem.
Krém + ovoce
2x šlehačka (33%)
2x pravé italské mascarpone1 kg menších jahod
300 g borůvek
ostružiny
Vyšleháme šlehačku a do ní přidáme mascarpone (popř. dochutíme cukrem).
Potřeme korpus krémem a poklademe ovocem.
Želé
2 kusy dortového želé
500 ml vody
Rozpustíme želatinu ve vodě, po uvaření (cca 10 minut po stálém míchání) zalijeme dort želatinou, nejprve lžící po ovoci, poté zbytek dortu.
Čokoládový obal
čokoláda na vaření
Roztavenou čokoládu ve vodní lázni natřeme na kus pečicího papíru, který je dlouhý jako obvod formy a lehce vyšší, než je dort. Po zchladnutí dort obalem obložíme. Necháme ztuhnout a následně sundáme z pečicího papíru.
Upozorňujeme, že recepty z pořadu Peče celá země mohly být při natáčení z technických důvodů pozměněny a zároveň, že suroviny od různých výrobců mohou mít odlišné složení, což může ovlivnit výsledný produkt.