Velikonoční nekynuté tvarohové jidáše

Recept podle Pepy Maršálka z velikonočního speciálu pro Pomozte dětem

260 g hladké mouky
250 g tvarohu Madeta v kelímku
50 g nasekaných sušených brusinek
20 g oleje
50 g vajec
8 g kypřícího prášku
40 g moučkového cukru
1 g soli
kůra z 1 pomeranče

Na potření

1 vejce

Na potření po upečení:

50 g medu
25 g pomerančové šťávy

V míse smícháme tvaroh, olej, vejce, sůl, cukr a nastrouhanou kůru z pomeranče. Poté přidáme mouku, prášek do pečiva a na malé kousky nasekané brusinky a vypracujeme těsto. Těsto necháme 5 minut odpočinout, rozdělíme na 10 stejných kousků a upleteme jidáše.

Dáme na plech s papírem na pečení, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v rozehřáté troubě na 170 °C asi 15 až 18 minut dozlatova. Po upečení potřeme rozvařeným medem s pomerančovou šťávou.

Další recepty Celý díl

Upozorňujeme, že recepty z pořadu Peče celá země mohly být při natáčení z technických důvodů pozměněny a zároveň, že suroviny od různých výrobců mohou mít odlišné složení, což může ovlivnit výsledný produkt.