Technická výzvaIII. řada

Muzikál řezy

1,5 hodiny

Piškotový plát

180 g vajec
115 g krupicového cukru
135 g hladké mouky
15 g vody

Vejce s cukrem společně zahřejeme ve vodní lázni na teplotu 45 °C. Poté vyšleháme do hustého krému, ke konci zašleháme vodu. Stěrkou vmícháme prosátou mouku a těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení na plochu asi 40×30 cm.

Pečeme v troubě vyhřáté na 230–240 °C asi 8 minut. Ihned po upečení překlopíme plát na čistý arch papíru lehce poprášený moukou a necháme vychladnout.

Po vychladnutí okraje plátu zarovnáme a odkrojíme z kratší strany pruh o šířce 6 cm, který odložíme stranou.

Karamelový krém

120 g krupicového cukru
100 g 33% smetany ke šlehání
100 g másla
3 g mořské soli

V rendlíku se silným dnem utavíme cukr na karamel, zalijeme po částech horkou smetanou se solí a následně promícháme. Do vychladlého karamelu pak po částech zašleháme na kousky pokrájené studené máslo.

Krém rovnoměrně rozetřeme na připravený již oříznutý plát a pomocí papíru na pečení roládu stočíme a utáhneme. Necháme zatuhnout.

Čokoládová ganáž

90 g 55% hořké čokolády
90 g 33% smetany ke šlehání
30 g másla

Čokoládu rozpustíme a po částech zalijeme horkou smetanou. Promixujeme tyčovým mixérem, pak zapracujeme i máslo. Dáme vychladit.

Následně potřeme odložený pruh plátu slabou vrstvou a přiložíme ho na vršek ztuhlé rolády. Zbylým krémem vyplníme mezery mezi pásem a zaoblenou částí a celou roládu slabě dohladka potřeme. Necháme zatuhnout.

Čokoládová poleva

200 g karamelové čokolády
100 g mléčné čokolády
40 g rostlinného oleje

Čokolády společně rozpustíme, přidáme olej a dáme vychladit. Pak polevou potáhneme připravenou roládu a než poleva zatuhne, položíme na vrchní plochu čokoládový pásek.

Čokoládový pásek

100 g 50–70% hořké čokolády
trocha kakaového másla k temperaci
transfer fólie na čokoládu s motivem hudebních not

Z čokolády a transfer fólie připravíme pásek s motivem not v šířce 4–5 cm v délce rolády.

Další recepty Celý díl

Upozorňujeme, že recepty z pořadu Peče celá země mohly být při natáčení z technických důvodů pozměněny a zároveň, že suroviny od různých výrobců mohou mít odlišné složení, což může ovlivnit výsledný produkt.