VojtěchKreativní výzvaIII. řada

Monetova Imprese podle Vojty

3 hodiny

Korpus

400 g vajec pokojové teploty
260 g krupicového cukru
68 g slunečnicového oleje
35 g horké vody
5 g vody z květů citrusů
340 g hladké mouky
1 g soli

Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme horkou vodu, prošleháme. Vmícháme sypké ingredience a olej. Pečeme v ráfcích vyložených alobalem asi 45 minut na 170 °C. Po upečení překlopíme dnem vzhůru a necháme na mřížce vychladnout.

Krokant

100 g krupicového cukru
50 g černého sezamu

Cukr rozpustíme na karamel, vmícháme sezam, necháme vychladnout rozetřené na pečícím papíře. Nasekáme.

Sirup

200 g yuzu tea
300 g vody

Yuzu tea svaříme s vodou a necháme vychladit.

Yuzu krém

350 g yuzu tea
150 g pyré z yuzu
500 g smetany ke šlehání
500 g mascarpone
60 g cukru moučka

Smetanu vyšleháme dotuha, přidáme mascarpone a ostatní ingredience prošleháme. Dochutíme citronem a cukrem.

Máslový krém

800 g másla
800 g slazeného kondenzovaného mléka
30 g citronové šťávy
10 g vody z květů citrusů

Máslo vyšleháme s kondenzovaným mlékem, citronovou šťávou a vodou z květů citrusů.

Barvy do tuků

zelená – sage
modrá – midnight blue
modrošedá – ocean
světle modrá – blue bell
hořčičná – mustard
hnědá – chocolate
fialová – lavender
oranžová – mango
oranžová – coral
růžovočervená – melon
žlutá – lemon
černá – black
bílá – white

zlatý prach v rozprašovači a plátkové zlato

Kompletace

Prokrojené pláty korpusu prolijeme sirupem, promažeme yuzu krémem a posypeme sekaným krokantem. Hotový dort obmažeme máslovým krémem. Zbylý krém obarvíme olejovými barvami a špachtlí a cukrářským sáčkem ozdobíme dort dle předlohy. Detaily dekorujeme plátkovým zlatem, patinujeme metalickým prachem.

Další recepty Celý díl

Upozorňujeme, že recepty z pořadu Peče celá země mohly být při natáčení z technických důvodů pozměněny a zároveň, že suroviny od různých výrobců mohou mít odlišné složení, což může ovlivnit výsledný produkt.