KláraOsobní výzvaIII. řada

Medvědí pie art z dýně podle Kláry

2 hodiny

Těsto

375 g hladké mouky
2 vejce
190 g másla
190 g moučkového cukru
3 kapky citrónové esence
špetka soli

Všechny suroviny spojíme a vyhněteme těsto. Těsto vykrojíme do koláčové formy a dáme do lednice.

Dýňová směs

450 g hokaido dýně (asi polovina dýně)
150 g plnotučného tvarohu ve vaničce
260 g kondenzovaného mléka
1 čajová lžička skořice
1 čajová lžička mletého zázvoru
3 vejce
½ tonka fazole

Dýni povaříme ve vodě do změknutí. Poté k ní přidáme všechny ostatní suroviny a vše promixujeme tyčovým mixérem.

Tvarohová směs

110 g zakysané smetany
50 g tvarohu
30 g moučkového cukru

Všechny suroviny vyšleháme dohromady.

Dekorace

10 g kakaa

Ze zbytku těsta vykrájíme motivy medvědí rodinky. Dozdobíme barvou z vody a kakaa.

Kompletace

Na připravený koláč vlijeme obě krémové směsi a dáme péct na 170 °C 45 minut. Dekoraci z těsta (medvědí rodinku) dáme péct na pečící papír zvlášť. Na upečený koláč poklademe zvlášť pečené motivy z těsta a dotvoříme obrázek medvědí rodinky.

Další recepty Celý díl

Upozorňujeme, že recepty z pořadu Peče celá země mohly být při natáčení z technických důvodů pozměněny a zároveň, že suroviny od různých výrobců mohou mít odlišné složení, což může ovlivnit výsledný produkt.