ZuzanaOsobní výzvaIII. řada

Number cake podle Zuzany

1,5 hodiny

NáplnĚŚ z pečených povidel

velká sklenice pečených povidel

Povidla přendáme do cukrářského sáčku.

Skořicový krém

500 ml mléka
100 g krupicového cukru
6 žloutků
50 g kukuřičného škrobu
2 lžičky skořice
150 g másla
500 g 40% smetany ke šlehání

Žloutky, škrob a cukr vyšleháme. V kastrolu zahřejeme mléko se skořicí těsně pod bod varu. Část horkého mléka nalijeme do mísy se žloutky a metličkou propojíme. Směs vlijeme zpět do kastrolu a na mírném ohni přivedeme k varu a za stálého míchání pár minut provaříme. Nakonec vmícháme máslo a krém nalijeme do mísy, přikryjeme folií a dáme do lednice vychladnout. Mezitím vyšleháme smetanu a začleníme ji do vychlazeného krému.

Medové pláty

675 g hladké mouky
270 g moučkového cukru
270 g másla
90 g vajec
2 lžičky jedlé sody
9 zarovnaných lžic medu
6 lžic 30% smetany ke šlehání

Smícháme mouku se sodou. Ostatní suroviny smícháme a zahříváme společně v páře a šleháme asi 5 minut. Suroviny by se měly spojit v hladký, tekutý krém. Ještě teplý ho přilijeme k připravené mouce a vypracujeme hladké těsto. Těsto necháme pár minut odpočinout. Těsto po částech rozválíme na pečícím papíře a podle šablony vyřežeme 3x číslice. Ze zbytků těsta pak vyřežeme menší tvary na dekoraci. Pečeme na 180 °C asi 5–7 minut a necháme vychladnout.

Dekorace

200 g čerstvých borůvek
200 g čerstvých ostružin
200 g čerstvých jahod
100 g mléčné čokolády
stříbrná prachová barva

Čokoládu rozpustíme a namočíme v ní vychlazené jahody, které necháme okapat na mřížce.

Kompletace

Skořicový krém stříkáme pomocí cukrářského sáčku s hladkou špičkou na medový plát. Mezery mezi krémem vyplníme povidly a položíme další medový plát, tento postup opakujeme ještě jednou a poslední plát pokryjeme pouze krémem. Nahoru pak rozmístíme dekorace z medového korpusu a ovoce. Nakonec dozdobíme stříbrnou prachovou barvou.

Další recepty Celý díl

Upozorňujeme, že recepty z pořadu Peče celá země mohly být při natáčení z technických důvodů pozměněny a zároveň, že suroviny od různých výrobců mohou mít odlišné složení, což může ovlivnit výsledný produkt.