ZuzanaOsobní výzvaIII. řada

Zuzaniny punčové řezy

1,5 hodiny

12 ks (4×7 cm)

Maracujová náplň

500 g maracujové marmelády

Mandarinkový punč

350 ml mandarinkové šťávy
150 ml jablečného džusu
3 celé skořice
10 hřebíčků
50 g krupicového cukru
150 ml rumu
růžové a žluté gelové barvivo

Všechny ingredience kromě rumu dáme do hrnce a svaříme. Nakonec odstavíme z plotny a vmícháme rum. Punč rozdělíme na dvě poloviny. Jednu obarvíme nažluto a druhou narůžovo.

Vanilkový piškot

10 vajec
280 g krupicového cukru
335 g hladké mouky
83 g oleje
1 balení kypřícího prášku
vanilkový extrakt

Vejce s cukrem a vanilkovým extraktem vyšleháme do husté pěny. Mouku s kypřícím práškem po částech opatrně začleníme do vyšlehaných vajec. Nakonec vmícháme olej a těsto rozdělíme do dvou forem o velikosti 30x15 cm. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 30 minut na 160 °C.

Citronová poleva

300 g moučkového cukru
40 g citronové šťávy
růžová gelová barva

Citronovou šťávu a cukr vymícháme do hladké polevy a obarvíme gelovým barvivem.

Čokoládová dekorace

100 g mléčné čokolády

Čokoládu rozpustíme a vytemperujeme. Nalijeme ji na fólii na čokoládu, přiklopíme druhou fólií a rozetřeme do tenké vrstvy. Rozetřenou čokoládu necháme lehce zatuhnout, dokud povrch nezmatní a při dotyku nezanecháme stopu. Nakonec hranou stěrky vedeme tah svisle dolů, tak aby se vytvořily kudrlinky. Hotové ozdoby necháme zcela zatuhnout.

Kompletace

Jeden korpus rozřízneme vodorovně na polovinu a obě poloviny z jedné strany pomažeme marmeládou. Druhý korpus prolijeme cikcak obarveným teplým punčem. Do ráfku dáme korpus pomazanou stranou nahoru, na něj položíme punčový korpus a uzavřeme druhým pomazaným korpusem marmeládou dolů. Nahoru dáme fólii a zatížíme prkénkem, na které položíme pytlík cukru.

Řezy dáme vychladit a mezitím si připravíme polevu, kterou nalijeme na řezy. Když poleva zatuhne, nakrájíme řezy horkým nožem na kousky o velikosti 7x4 cm. Na každý kousek položíme jednu čokoládovou ozdobu.

Další recepty Celý díl

Upozorňujeme, že recepty z pořadu Peče celá země mohly být při natáčení z technických důvodů pozměněny a zároveň, že suroviny od různých výrobců mohou mít odlišné složení, což může ovlivnit výsledný produkt.