Vesmírný jelly cake podle Kristýny

3 hodiny
Korpus
3 ks vejce
90 g krupicového cukru
75 g hladké mouky
45 g mandlové mouky
45 g másla
kůra z jednoho citrónu
2 g kypřícího prášku
marmeláda na promaz
Vejce vyšleháme s cukrem a postupně přidáváme mouku s kypřícím práškem. Nakonec přidáme rozpuštěné máslo a citrónovou kůru. Pečeme 15-20 minut na 170°C.
Fondánové ozdoby
400 g bílého fondánu
100 g světle modrého fondánu
100 g hnědého fondánu
50 g světle růžového fondánu
50 g červeného fondánu
50 g zeleného fondánu
100 g oranžového fondánu
100 g žlutého fondánu
50 g černého fondánu
gelové barvy
jedlé lepidlo
zdobení hvězdičky
Z fondánů vymodelujeme sluneční soustavu a kosmonauta.
Želé
90 g želatiny v plátcích
cca 1500 ml vody
80-100 g krupicového cukru
Želé děláme po částech. Požadované množství vody zahřejeme a přidáme nabobtnalou želatinu v plátcích. Necháme provřít a vychladnout. Když je želé vychladlé pomalu zaléváme celý dort. Pozor, želatina nesmí být horká, jinak by rozpustila fondán.
Kompletace
Na upečený korpus namažeme marmeládu a vyválený vesmírný fondán. Celý korpus dáme do ráfku, do kterého lepíme jedlým lepidlem všechny planety. Přidáváme jedlé hvězdičky. Celý dort zaléváme želatinovou tekutinou. Necháme vychladnout.
Upozorňujeme, že recepty z pořadu Peče celá země mohly být při natáčení z technických důvodů pozměněny a zároveň, že suroviny od různých výrobců mohou mít odlišné složení, což může ovlivnit výsledný produkt.