KristýnaKreativní výzvaIII. řada

Vesmírný jelly cake podle Kristýny

3 hodiny

Korpus

3 ks vejce
90 g krupicového cukru
75 g hladké mouky
45 g mandlové mouky
45 g másla
kůra z jednoho citrónu
2 g kypřícího prášku
marmeláda na promaz

Vejce vyšleháme s cukrem a postupně přidáváme mouku s kypřícím práškem. Nakonec přidáme rozpuštěné máslo a citrónovou kůru. Pečeme 15-20 minut na 170°C.

Fondánové ozdoby

400 g bílého fondánu
100 g světle modrého fondánu
100 g hnědého fondánu
50 g světle růžového fondánu
50 g červeného fondánu
50 g zeleného fondánu
100 g oranžového fondánu
100 g žlutého fondánu
50 g černého fondánu
gelové barvy
jedlé lepidlo
zdobení hvězdičky

Z fondánů vymodelujeme sluneční soustavu a kosmonauta.

Želé

90 g želatiny v plátcích
cca 1500 ml vody
80-100 g krupicového cukru

Želé děláme po částech. Požadované množství vody zahřejeme a přidáme nabobtnalou želatinu v plátcích. Necháme provřít a vychladnout. Když je želé vychladlé pomalu zaléváme celý dort. Pozor, želatina nesmí být horká, jinak by rozpustila fondán.

Kompletace

Na upečený korpus namažeme marmeládu a vyválený vesmírný fondán. Celý korpus dáme do ráfku, do kterého lepíme jedlým lepidlem všechny planety. Přidáváme jedlé hvězdičky. Celý dort zaléváme želatinovou tekutinou. Necháme vychladnout.

Další recepty Celý díl

Upozorňujeme, že recepty z pořadu Peče celá země mohly být při natáčení z technických důvodů pozměněny a zároveň, že suroviny od různých výrobců mohou mít odlišné složení, což může ovlivnit výsledný produkt.