TerezaOsobní výzvaIII. řada

Italský cheesecake podle Terezy

2 hodiny

Těsto

200 g parmazánu
360 g hladké mouky
300 g másla
8 g soli
4 g mletého pepře
6 g čerstvého rozmarýnu
20 g žloutku
10 g 33% smetany

Nastrouháme parmazán, který smícháme s moukou, máslem, solí, pepřem a rozmarýnem a vtlačíme ho do formy o průměru 24 cm. Pečeme na 180 °C horkovzduch 22 minut, poté potřeme žloutkem se smetanou a zapečeme ještě 3 minuty. Necháme vychladit.

Smetanový krém

375 g ricotty
250 g mascarpone
375 g sýru Philadelphia
30 g kukuřičného škrobu
110 g vajec
4,5 g soli

Kukuřičný škrob rozmícháme asi v ⅓ vajec, poté přidáme zbytek vajec a sůl. Sýr s ricottou vymícháme dohladka a postupně přidáváme vaječnou směs.

Dekorace

2 červené papriky
2 žluté papriky
20 g olivového oleje
50 g nasucho opražených piniových oříšků
250 g mozzarelly
100 g rajčatového pesta
6 rajčat

Papriky zabalíme každou zvlášť do alobalu a pečeme na 240 °C horkovzduch 20-30 minut do změknutí. Necháme je vychladnout v alobalu, poté je vyndáme, oloupeme a nakrájíme na proužky.

Cheesecake nazdobíme po celém povrchu střídavě pruhy červené a žluté papriky, vše potřeme olivovým olejem, navrch posypeme piniovými semínky, která jsme lehce opražili na pánvi a nahoru vyrobíme se slupek rajčat a mozzarelly růžičky. Dozdobíme bazalkou.

Další recepty Celý díl

Upozorňujeme, že recepty z pořadu Peče celá země mohly být při natáčení z technických důvodů pozměněny a zároveň, že suroviny od různých výrobců mohou mít odlišné složení, což může ovlivnit výsledný produkt.