Technická výzvaIII. řada

Plněné kokosky

1,5 hod.

9 ks

Kokosky

180 g krupicového cukru
90 g bílků
90 g jemně strouhaného kokosu

Dvě třetiny bílků smícháme s cukrem a ve vodní lázni zahřejeme za občasného míchání na 60 °C. Přisypeme kokos, promícháme a sejmeme z vodní lázně. Přilijeme zbývající třetinu tekutých bílků a stěrkou mícháme do částečného zchladnutí a zhoustnutí hmoty. Pomocí sáčku s hladkou špičkou o průměru 10–12 mm nastříkáme na plech vyložený papírem na pečení kokosky o průměru 5–6 cm. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C na horní a dolní pečení asi 15 minut.

Kakaové linecké těsto

155 g hladké mouky
60 g moučkového cukru
25 g přírodního kakaa
120 g másla
2 žloutky
2 g soli

Vypracované těsto rozválíme, vykrájíme kolečka a upečeme.

Krém z černého rybízu

150 g pyré z černého rybízu
120 g krupicového cukru
120 g másla

Pyré a cukr dáme do rendlíku a společně svaříme na teplotu 105 °C. Přelijeme do misky a za občasného míchání necháme trochu zchladnout. Pak přidáme na kousky nakrájené studené máslo a vyšleháme do nadýchaného krému. Ovocný krém nastříkáme pomocí řezané špičky po obvodu všech lineckých koleček.

Náplň

150 g marmelády z černého rybízu

Do každého středu kokosky dáme lžičku rybízové marmelády a přiklopíme kokoskou. Dáme do lednice ztuhnout.

Čokoládová poleva

150 g ovocné černorybízové čokolády
20 g kokosového oleje

Asi dvě třetiny čokolády rozpustíme, přidáme zbylou třetinu a mícháme do úplného rozpuštění. Vmícháme rozpuštěný kokosový olej, za občasného míchání necháme zchladnout a lehce zhoustnout. Následně v polevě postupně máčíme spodní části kokosek. Necháme zatuhnout.

Další recepty Celý díl

Upozorňujeme, že recepty z pořadu Peče celá země mohly být při natáčení z technických důvodů pozměněny a zároveň, že suroviny od různých výrobců mohou mít odlišné složení, což může ovlivnit výsledný produkt.