Pomerančový chlebíček podle Martiny
1,5 hodiny
Korpus
300 g másla
280 g cukru
300 g hladké mouky
6 vajec
200 ml pomerančové šťávy
100 g kokosu
1 kypřící prášek
1 lžiček vanilkového extraktu
pomerančová kůra
200 g domácí meruňkové marmelády
Máslo a cukr utřeme do bílé pěny, do které zašleháme 6 vajec. Přidáme pomerančovou šťávu a kůru, vanilkový extrakt a mouku smíchanou s kypřícím práškem a kokosem. Těsto vylijeme do tukem vymazané a kokosem vysypané formy, na tři vrstvy. Na každou vrstvu naneseme část marmelády a pečeme při 175ËšC asi 40 minut. Po vychladnutí vyklopíme na mřížku.
Dekorace
120 g bílé čokolády
120 g bílého řeckého jogurtu
citronová šťáva
pomeranč
kumkvat
kokosové chipsy
brusinky
jedlé květy
Rozpustíme bílou čokoládu, do které vmícháme jogurt a pár kapek citronové šťávy.
Kompletace
Na povrch upečeného chlebíčku rozetřeme polevu a dekorujeme filety pomerančů, kumkvatem, opraženými plátky kokosu, brusinkami a jedlými květy.
Upozorňujeme, že recepty z pořadu Peče celá země mohly být při natáčení z technických důvodů pozměněny a zároveň, že suroviny od různých výrobců mohou mít odlišné složení, což může ovlivnit výsledný produkt.