AntonínOsobní výzvaIII. řada

Antonínův makový chlebíček s citronem

1,5 hodiny

Korpus

3 vajíčka
250 g krupicového cukru
375 g hladké mouky
2 čajové lžičky kypřícího prášku
1 polévková lžíce citronové kůry
50 g mletého máku
150 g oleje
100 g mléka
2 g levandulové esence

Vejce vyšleháme s cukrem až do formy nadýchaného sněhu. Poté za stálého šlehání přidáváme olej, mléko, levandulovou esenci a citronovou kůru. Nakonec přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem a mákem, vmícháme stěrkou. Vložíme do předem vymazané formy a pečeme při 170 °C asi 1 hodinu.

Poleva

100 g moučkového cukru
2 čajové lžičky citronové šťávy

Cukr smícháme s citronovou šťávou.

Dekorace

sušené květiny jedlé
čerstvé květiny jedlé

Kompletace

Na teplý chlebíček nalijeme polevu a dozdobíme květinami, například směsí květů měsíčku lékařského, lístků květu chrpy, levandule a okvětí růže stolisté.

Další recepty Celý díl

Upozorňujeme, že recepty z pořadu Peče celá země mohly být při natáčení z technických důvodů pozměněny a zároveň, že suroviny od různých výrobců mohou mít odlišné složení, což může ovlivnit výsledný produkt.