LucieKreativní výzvaII. řada

Skryté srdce podle Lucie

4 hodiny

Korpus I

200 g hladké mouky
320 g + 60 g krystalového cukru
12 vajec
200 g mletého máku
100 ml oleje
kůra ze dvou citronů

Bílky vyšleháme s 320 gramy cukru do pěny. Mezitím smícháme 60 gramů cukru se žloutky, citronovou kůrou a olejem. Poté přidáme do vyšlehaných bílků ostatní suroviny. Pečeme na 180 °C asi 35 minut.

Korpus II

480 g hladké mouky
480 g moučkového cukru
12 vajec (600 g)
12 lžic slunečnicového oleje
15 g kypřicího prášku
15 g gelového barviva (červená)

Vyšleháme si bílky s cukrem a zvlášť žloutky s olejem. Poté lehce smícháme (ručně) a přidáme mouku a kypřicí prášek. Nakonec dáme barvivo. Těsto upečeme na dvou plechách jako rovný plát a vyřežeme z něj srdce. Do kruhové formy na dort pak dáme upečené srdce a zalijeme makovým těstem.

Náplň

600 g mascarpone
250 g tučného tvarohu
250 g 18% zakysané smetany
250 g 40% smetany ke šlehání
100 g moučkového cukru
vaječný likér
40 ml rumu

Tvaroh a zakysanou smetanu vymačkáme přes plátýnko. V jiné misce ručně rozmícháme mascarpone a postupně přidáme cukr, tvaroh, zakysanou smetanu a ručně a pomalu likér a rum. Až nakonec přidáme vyšlehanou 40% smetanu, od oka, aby krém nebyl příliš řídký.

Krém na obmazání dortu

600 g změklého másla
340 g krystalového cukru
6 bílků (120 g)
15 ml citronové šťávy
10 g gelové barvy (extra červená)

Bílky s cukrem dáme zahřát nad páru, dokud se krystalky cukru úplně nerozpustí. Občas mícháme. Poté směs přelijeme do mixéru, kde ji na maximum mícháme do zchladnutí. Do absolutně vychladlé hmoty zašleháme na střední výkon kostky změklého másla a na závěr dochutíme citronovou šťávou.

Suroviny na promazání a dekoraci

višňová marmeláda
čerstvé višně (ne mražené)
10 g agaru
300 g fondánu (bílý)

Dort sestavíme.

Další recepty Celý díl

Upozorňujeme, že recepty z pořadu Peče celá země mohly být při natáčení z technických důvodů pozměněny a zároveň, že suroviny od různých výrobců mohou mít odlišné složení, což může ovlivnit výsledný produkt.