MartinaOsobní výzvaII. řada

Sladké tyčinky podle Martiny

2 hodiny

Sušenka

100 g hladké mouky
50 g másla
45 g krupicového cukru
1/4 vejce
5 g voňavého pečení (koření)
3 g himálajské soli

Ze všech surovin vypracujeme těsto, které dáme odležet na půl hodiny do lednice. Poté ho dáme do forem na tyčinky a pečeme na 180 °C cca 15 minut, dokud nejsou okraje zlatavé. Necháme vychladnout.

Vrstva I (čokoládová ganáž)

125 g 33% smetany ke šlehání
125 g 72% hořké čokolády (pecky)
15 g másla

Smetanu zahřejeme těsně pod bod varu. Přelijeme jí pecky čokolády a přidáme máslo. Po chvíli vše řádně promícháme a necháme při pokojové teplotě.

Vrstva II

200 g krystalového cukru
60 g másla
125 g 33% smetany ke šlehání
5 g himálajské soli

Cukr necháme volně rozpustit na nepřilnavé pánvi, přidáme rozehřáté máslo a promícháme, dokud se máslo s karamelem nespojí. Následně nalijeme horkou smetanu, necháme probublat a hned odstavíme. Na závěr vmícháme sůl a necháme vychladit.

Vrstva III

30 g lískových ořechů

Na suché pánvi opražíme ořechy. Necháme vychladit.

Dekorace

300 g hořké čokolády
10 g kakaového másla
mléčná čokoláda na cákance + kakaové máslo
30 g mrazem sušených malin

Čokoládu rozpustíme spolu s kakaovým máslem nad vodní lázní. V této čokoládě budeme máčet hotové tyčinky.

Upečené a vychlazené sušenky necháme ve formičkách. Nalijeme na ně karamel, posypeme nakrájenými ořechy a necháme zatuhnout. Pomocí zdobicího sáčku nalijeme na karamel čokoládovou ganáž a dáme vychladit. Vytáhneme, polijeme hořkou čokoládou, kterou jsme si rozpustili ve vodní lázni spolu s kakaovým máslem. Necháme zatuhnout a pak pomocí lžíce uděláme čokoládové cákance a posypeme mrazem sušenými malinami. Necháme zatuhnout.

Další recepty Celý díl

Upozorňujeme, že recepty z pořadu Peče celá země mohly být při natáčení z technických důvodů pozměněny a zároveň, že suroviny od různých výrobců mohou mít odlišné složení, což může ovlivnit výsledný produkt.