LucieKreativní výzvaII. řada

Studna podle Lucie

3 hodiny

Těsto

750 ml vlažné vody
45 g droždí
750 g hladké mouky
750 g špaldové hladké mouky
45 g moučkového cukru
sůl
45 g změklého másla
1 žloutek
gelové barvy
2 avokáda
1 zakysaná smetana
2 česneky
1 paprika
pepř

Vlažnou vodu smícháme s droždím a necháme odstát, než si připravíme ostatní suroviny. Smícháme mouku s cukrem a solí. Poté přilijeme droždí, žloutek a rozpuštěné máslo a zpracujeme prvně v mixéru, dopracujeme ručně. Těsto necháme půl hodiny kynout.

Zbytek ingrediencí rozmačkáme nebo nakrájíme najemno a uděláme pomazánku.

Po vykynutí si z těsta vykrájíme obdélníky ve tvaru cihliček, ze kterých potom poslepujeme skruže studny. Pokud si to chceme ulehčit, můžeme vytvořit široké pásy na výšku formy, na kterých naznačíme cihličky. Vložíme a nalepíme pásy do forem na dorty při nejmenším průměru formy. Dále si z těsta vytvarujeme sloupce ve tvaru T, které budou držet na studni střechu. Poté ještě připravíme dva obdélníky, které budou sloužit jako střecha. Dle chuti je možné ze zbytku těsta udělat doplňky ke studni, jako například lano, kyblík nebo trávu. Ještě si nezapomeneme udělat velký obdélník, na kterém bude celá stavba stát. Také si vytvarujeme několik koleček, ze kterých uděláme chodníček ke studni. Dáme péct při 180 °C na 25 až 30 minut.

Dekorace

200 g krystalového cukru

Vyrobíme si karamel.

Rozehřátý karamel si nachystáme s korpusem k obdélníku, na který se bude vše lepit. Začneme trámy, které budou držet střechu a které obrousíme tak, aby spodní strana byla rovná na stání. Poté je přilepíme na základy studny. Potom přilepíme střechu, chodník vedoucí ke studni a veškeré doplňky, které jsme si vytvořili. Necháme ztuhnout.

Další recepty Celý díl

Upozorňujeme, že recepty z pořadu Peče celá země mohly být při natáčení z technických důvodů pozměněny a zároveň, že suroviny od různých výrobců mohou mít odlišné složení, což může ovlivnit výsledný produkt.