Fazoláky podle Zdeňka
![](http://img.ceskatelevize.cz/program/porady/12309875102/foto09/recepty/m_11393.jpg?1641996713)
1,5 hodiny
Těsto
150 g škvarků
500 g hladké mouky
10 g soli
2 g černého pepře
150 g sádla
100 ml piva
2 žloutky
Škvarky nakrájíme nadrobno. Mouku, sůl, koření, škvarky a sádlo vypracujeme do drobenky. Nakonec zapracujeme pivo a žloutky. Vypracujeme těsto, které necháme odležet v lednici.
Náplň
25 g sádla
1 malá cibule
5 g sušené sladké papriky
125 g uzené krkovice
1/2 čabajky
3 g drceného kmínu
1 g černého pepře
2 g sušeného tymiánu
1 stroužek česneku
1 až 2 plechovky červených fazolí ve sladkoslaném nálevu
100 g kysaného zelí
125 g smetany
15 g hladké mouky
Na sádle osmahneme cibuli a papriku, přidáme nakrájenou krkovici, klobásu, koření, fazole (jedna až dvě plechovky, dle chuti), zelí a podusíme. Nakonec přidáme smetanu, ve které jsme rozmíchali hladkou mouku.
Dekorace
1 vejce na potření
Těsto vyválíme, nakrájíme čtverce, každý naplníme nádivkou, potřeme vajíčkem a pečeme cca 30 minut při 170 °C (horký vzduch).
Upozorňujeme, že recepty z pořadu Peče celá země mohly být při natáčení z technických důvodů pozměněny a zároveň, že suroviny od různých výrobců mohou mít odlišné složení, což může ovlivnit výsledný produkt.