VeronikaOsobní výzvaII. řada

Škvarkové rohlíčky podle Veroniky

1,5 hodiny

Těsto

150 ml světlého piva (10°)
150 ml plnotučného mléka
500 g hladké mouky
7 g sušeného droždí
4 g krupicového cukru
100 g škvarků
50 g vepřového sádla
1 vejce
10 g soli

V hrnci na plotně si mírně zahřejeme pivo spolu s mlékem, aby obě ingredience byly vlažné. Do velké mísy od robotu prosejeme mouku, uděláme důlek, vysypeme droždí, přidáme cukr, vlažnou směs mléka a piva, přidáme nadrobno pokrájené škvarky a povolené sádlo. Po okrajích nasypeme sůl a rozklepneme jedno vejce. Hněteme, dokud nemáme krásně spojené, vláčné těsto. Těsto vložíme do čisté mísy a necháme ho 30 minut kynout v teple. Mezitím si připravíme náplň.

Náplň

300 g bílého kysaného zelí
300 g uzené vepřové plece
celý kmín
červená cibule
trocha cukru

Bílé zelí a plec pokrájíme nadrobno, smícháme s kmínem a necháme v misce. Cibuli nakrájíme najemno a osmahneme. Poté přidáme plec a osmahneme. Nakonec přidáme kmín a trochu cukru.

Dekorace

hrubozrnná sůl
kmín
1 vejce na potření

Vykynuté těsto rozdělíme na 10 stejných dílů. Každý díl rozválíme do oválu a naplníme náplní. Smotáme do rohlíku a na plechu necháme přikryté ještě 30 minut odpočinout. Mezitím rozpálíme troubu na 180 °C. Rohlíky potřeme rozšlehaným vejcem, lehce posypeme solí a kmínem a dáme péct na 10 až 15 minut.

Další recepty Celý díl

Upozorňujeme, že recepty z pořadu Peče celá země mohly být při natáčení z technických důvodů pozměněny a zároveň, že suroviny od různých výrobců mohou mít odlišné složení, což může ovlivnit výsledný produkt.