MartinaOsobní výzvaII. řada

Stočené škvarkové placky od Martiny

1,5 hodiny

Těsto

300 g hladké mouky
20 g droždí
150 ml piva
100 g škvarků
60 g sádla
1 vejce
5 g himálajské soli
5 g celého kmínu
1 g sušeného rozmarýnu

Do mísy nasypeme mouku, uděláme důlek, rozdrobíme droždí a zalijeme pivem. Necháme na teplém místě 10 minut. Poté přidáme zbývající suroviny a vymícháme těsto, které necháme kynout asi hodinu.

Náplň

100 g kysaného zelí
10 ml řepkového oleje
cukr
5 g himálajské soli

Zelí ochutíme tak, že ho na oleji osmahneme a lehce zacukrujeme, dosolíme dle chuti.

Dekorace

100 g nivy (na posypání)
4 stroužky česneku
5 ml řepkového oleje

Z vykynutého těsta vytvoříme trojúhelníky, do kterých zabalíme náplň z kysaného zelí. Těsto srolujeme a vytvoříme tak rohlíky. Dáme je na plech vyložený pečicím papírem, nařízneme mřížku, zasypeme sýrem a dáme péct na 190 ËšC dozlatova. Ještě horké je potřeme česnekem, který jsme rozetřeli s olejem.

Další recepty Celý díl

Upozorňujeme, že recepty z pořadu Peče celá země mohly být při natáčení z technických důvodů pozměněny a zároveň, že suroviny od různých výrobců mohou mít odlišné složení, což může ovlivnit výsledný produkt.