Kabelka podle Zdeňka
![](http://img.ceskatelevize.cz/program/porady/12309875102/foto09/recepty/m_11386.jpg?1641996638)
4 hodiny
Korpus
12 vajec
2 špetky soli
420 g krupicového cukru
100 g másla
400 g hladké mouky
50 g sekaných pistácií
20 g malinového prachu
Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Bílky vyšleháme se solí a s 300 gramy cukru do tuhého sněhu. Žloutky šleháme se 120 gramy cukru do pěny a postupně přidáváme měkké máslo. Nakonec jemně smícháme bílky se žloutky a moukou. Jemně přimícháme pistácie, malinový prach a vylijeme na dva vymazané plechy. Pečeme cca 20 minut při 170 °C (horkovzduch).
Krém
400 g malinového pyré
70 g kukuřičného škrobu
špetka soli
1 vanilkový lusk
200 g krystalového cukru
500 g másla
1 citron
Malinové pyré smícháme se škrobem, špetkou soli, semínky z vanilky a cukrem. Uvaříme hustou kaši, do které zamícháme cca 100 gramů másla. Necháme vychladit. Chladnou kaši necháme šlehat v robotu a postupně zašleháme zbylé máslo a citronovou šťávu. Šleháme do pěny.
Křupavá vložka
150 g hořké čokolády
20 g kakaového másla
100 g nasekaných pistácií
20 g sušených malin
50 g kukuřičných lupínků
Čokoládu a kakaové máslo rozpustíme, vmícháme pistácie, maliny a kukuřičné lupínky. Vysypeme na pečicí papír do jedné vrstvy a necháme v lednici ztuhnout.
Ganáž
400 g 52% čokolády
200 g 35% smetany
Čokoládu rozpustíme nad parou a smícháme se smetanou.
Ovocná složka
200 g mangového pyré
200 g marakujového pyré
100 g cukru
15 g želatiny
Želatinu necháme nabobtnat. Pyré zahřejeme s cukrem na 80 °C a nakonec zamícháme želatinu. Necháme v lednici ztuhnout.
Rozvar
200 g marakujového pyré
50 ml vody
100 g cukru
2 citrony
Pyré, vodu, cukr a šťávu z citronu přivedeme k varu.
Dekorace
2000 g potahovací a modelovací hmoty
červená gelová barva
stříbrná barva
Korpus nakrájíme na obdélníky podle požadovaného tvaru kabelky. Jednotlivé vrstvy korpusu pokapeme rozvarem, navrstvíme krém, ovocnou složku a posypeme křupavou vložkou. Po naplnění necháme v lednici zatuhnout, vyřízneme tvar kabelky a povrch potřeme ganáží. Dort nakonec potáhneme hmotou, kterou jsme obarvili červenou barvou. Na jednotlivé detaily použijeme barvu stříbrnou.
Upozorňujeme, že recepty z pořadu Peče celá země mohly být při natáčení z technických důvodů pozměněny a zároveň, že suroviny od různých výrobců mohou mít odlišné složení, což může ovlivnit výsledný produkt.