LucieOsobní výzvaII. řada

Quiche od Lucie

280 g hladké mouky + na poprášení
165 g studeného másla (nakrájeného na kousky)
1/4 lžičky soli
8 lžic studené vody
kypřicí prášek

Mouku, 140 gramů másla a čtvrt lžičky soli zpracujeme na drobenku. Vlijeme 8 lžic studené vody a uhněteme těsto. Vytvarujeme z něj kouli a dáme na 30 minut chladit. Poté těsto rozválíme, dáme do vysypané formy a předpékáme zatížíme fazolemi na 180 °C 10 minut a poté ještě 5 minut nezatížené fazolemi.

Náplň

250 g brynzy
200 g crème fraîche
200 g smetany ke šlehání
200 g smetanového sýru
200 g vajec
150 g strouhaného parmazánu
10 g mletého pepře
10 g soli
2 hrsti čerstvé rukoly

Smícháme brynzu, crème fraîche, smetanu a sýr. Postupně přidáme vejce a půlku parmazánu, přimícháme koření.

Dekorace

10 g lněného semínka

Náplň umístíme na předpečené těsto, posypeme zbytkem parmazánu a lněným semínkem. Pečeme na 180 °C dozlatova.

Další recepty Celý díl

Upozorňujeme, že recepty z pořadu Peče celá země mohly být při natáčení z technických důvodů pozměněny a zároveň, že suroviny od různých výrobců mohou mít odlišné složení, což může ovlivnit výsledný produkt.