Polenský kostel od Zuzany
![](http://img.ceskatelevize.cz/program/porady/12309875102/foto09/recepty/m_11319.jpg?1641995116)
3,5 hodiny
Perník
3 vejce
200 g moučkového cukru
500 g hladké mouky
75 g medu
40 g másla
1 a 1/4 lžičky perníkového koření
1 a 1/4 lžičky sody
Všechny suroviny dáme do robotu a řádně prohněteme. Necháme odležet. Poté těsto rozválíme a vykrajujeme jednotlivé díly kostela. Dáme je upéct do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečeme cca 5 minut.
Směs na potření horkých perníčků
1 lžička kakaa
50 ml horké vody
1 vejce
Kakao rozmícháme v trošce horké vody a rozšleháme s celým vejcem.
Poleva
40 g bílků
128 až 140 g moučkového cukru
2 lžičky bramborového škrobu
Cukr řádně prosejeme. Všechny suroviny dáme do většího hrnku a šleháme elektrickým šlehačem alespoň 10 minut. Rozdělíme do několika zdobicích sáčků a stáhneme gumičkou. Jedním zdobíme, ostatní uložíme do ledničky, aby poleva nezřídla. Z nazdobených dílů složíme kostel a dozdobíme.
Upozorňujeme, že recepty z pořadu Peče celá země mohly být při natáčení z technických důvodů pozměněny a zároveň, že suroviny od různých výrobců mohou mít odlišné složení, což může ovlivnit výsledný produkt.