VáclavKreativní výzvaII. řada

Petřínská rozhledna podle Václava

3,5 hodiny

Perník

950 g hladké mouky
10 g jedlé sody
320 g másla
20 g perníkového koření
10 g skořice
450 g třtinového cukru
10 lžic medu

Přesátou mouku dáme na pracovní plochu, přidáme jedlou sodu, změklé máslo, perníkové koření, skořici, třtinový cukr a med. Připravíme těsto, které pořádně propracujeme. Necháme odležet 30 minut. Z připraveného těsta vyválíme pláty cca 1,5 cm silné. Následně vykrojíme podle šablon jednotlivé kusy stavby.

Dekorace

3 bílky
450 g pudrového cukru
6 lžic bramborového škrobu
1 citron
čokoláda na lepení

Bílky přecedíme přes jemné sítko, poté vyšleháme do sněhu s cukrem, přidáme škrob a citronovou šťávu. Z připraveného perníku sestavíme jednotlivé části, které lepíme pomocí polevy tak, aby nám poleva zbyla na konečnou dekoraci.

Další recepty Celý díl

Upozorňujeme, že recepty z pořadu Peče celá země mohly být při natáčení z technických důvodů pozměněny a zároveň, že suroviny od různých výrobců mohou mít odlišné složení, což může ovlivnit výsledný produkt.