DominikaOsobní výzvaII. řada

Tvarožník podle Dominiky

1,5 hodiny

Brownies základ

115 g másla
100 g 70% čokolády
115 g hladké mouky
220 g krupicového cukru
2 vejce
špetka soli

Troubu si předehřejeme na 180 °C. V rendlíku rozpustíme společně máslo s čokoládou a dáme vychladit (pro rychlé chlazení použijeme ledové kostky a vodu v míse, do které rozpuštěnou čokoládu s máslem položíme). Mezitím si dáme do robotu vyšlehat vejce s cukrem na vysokou rychlost do světlé pěny. Poté přidáme vychlazenou čokoládu s máslem, prosátou mouku se solí a prošleháme. Předpékáme cca 25 minut. Necháme vychladnout.

Následně stáhneme troubu na 155 až 160 °C.

Tvarohová náplň

500 g plnotučného tvarohu ve vaničce
120 g smetanového termizovaného sýra
120 g moučkového cukru
3 vejce
špetka soli
vanilkový lusk
20 g pudinkového prášku

Vyšleháme tvaroh se smetanovým termizovaným sýrem, cukrem, vanilkovým luskem, pudinkovým práškem a špetkou soli do krému. Postupně přidáme i všechna vejce. Použijeme formu s horkou vodou, do které se vloží alobalem utěsněná forma (aby nepropustila vodu) s náplní a základem. Pečeme cca 35 minut při teplotě 155 až 160 °C. Hotový koláč dáme vychladit, nejdříve na mřížku, poté do lednice (do zatuhnutí).

Borůvkový rozvar

150 g borůvek
30 až 50 g krupicového cukru
pár kapek esence fialky
1 lžíce pudinkového prášku
1 lžíce vody

Na vychlazený korpus dáme rozvar a hezky nadekorujeme.

Další recepty Celý díl

Upozorňujeme, že recepty z pořadu Peče celá země mohly být při natáčení z technických důvodů pozměněny a zároveň, že suroviny od různých výrobců mohou mít odlišné složení, což může ovlivnit výsledný produkt.