Janin drobenkový tvarohový dort

1,5 hodiny
Drobenka
250 g polohrubé mouky
100 g másla
100 g krupicového cukru
1 lžička kypřicího prášku
5 g vanilkového cukru
Polohrubou mouku, krupicový cukr, vanilkový cukr a čajovou lžičku kypřicího prášku smícháme v plastové misce. Studené máslo si nastrouháme na struhadle a rukama vypracujeme drobenku, kterou vmačkáme na dno a boky dortové formy o průměru 23 cm. Dáme chladit do ledničky.
Tvarohová náplň
500 g tučného tvarohu
200 ml polotučného mléka
3 vejce
100 g krupicového cukru
25 g vanilkového pudinku
10 g vanilkového cukru
lžička citronové šťávy
kůra z jednoho citronu
špetka soli
čerstvý červený rybíz
Do misky dáme krupicový cukr, vanilkový pudink, špetku soli a vanilkový cukr. Sypkou směs promícháme tak, aby se důkladně rozmíchal pudink s ostatními surovinami. Poté přidáme lžičku citronové šťávy, kůru z jednoho citronu, vysušený tvaroh, mléko a vejce. Vše důkladně promícháme na hladkou směs, kterou vlijeme do vychlazené drobenky, poklademe čerstvým rybízem a pečeme v předehřáté troubě na 190 °C asi 40 minut.
Sněhová čepice
6 vajec
60 g krupicového cukru
Pomocí papírové kuchyňské utěrky octem vytřeme mísu kuchyňského robotu, tím předejdeme špatnému vyšlehání sněhu. Poté pomocí balonové metly vyšleháme sníh z bílků a cukru, který naneseme na upečený dort, a pečeme dalších 10 minut.
Upozorňujeme, že recepty z pořadu Peče celá země mohly být při natáčení z technických důvodů pozměněny a zároveň, že suroviny od různých výrobců mohou mít odlišné složení, což může ovlivnit výsledný produkt.