Na Martina hostina
Část: Jaterní čaj
Obsah dílu
Úvod — Svátek svatého Martina I. — Svatomartinské víno — Husí kaldoun — Svátek svatého Martina II. — Staročeské lokše s husím masem — Jaterní čaj — Lokše s omáčkou ze slivovice
Části dílu
Recepty
Přehled dílů
Pečeme na Vánoce
VI. řada
Úvod — Vánoční cukroví ve skanzenu — Zázvorky a pracny — Návrat staré dovednosti — Dřevěný kostel — Adventní věnec — Advent a konec roku
Omlouváme se za v pořadu chybně uvedenou gramáž kakaa u receptu na ořechové medvědí pracny. Správné množství je 20 g.
Na Martina hostina
VI. řada
Úvod — Svátek svatého Martina I. — Svatomartinské víno — Husí kaldoun — Svátek svatého Martina II. — Staročeské lokše s husím masem — Jaterní čaj — Lokše s omáčkou ze slivovice
Od semínka ke stromku
VI. řada
Úvod — Šišky, osivo a lesy — Tinktura z jedlových semen — Lesní školka — Podzimní úroda — Dýňový koláč
Bílý lev
VI. řada
Úvod — Řád Bílého lva — Legionářské řezy — Můj dědeček legionář — Daj-li mi medaili...?
Vrby a košíky
VI. řada
Úvod — Pěstování vrby na prutníku — Proutí po sklizni — Svačina na piknik — Koše a košíky — Slepičí kukaně — Léčivá lékořice
Ovečky a kozy
VI. řada
Úvod — Ovce ouessantská — Hovězí, pepř a červené víno — Kozí a ovčí plemena — Kozí stádečko — Podzimní pečená zelenina — Tak trochu jiné šípky
Kytice pro radost
VI. řada
Úvod — Květinové políčko — Z věnce pod čepec — Krásenky, slaměnky, hledíky — Pudinkový dort — Špetka lidové magie — Vázání kytice
Meleme, meleme mouku
VI. řada
Úvod — Ve mlýně I. — Jak se křešou mlecí kameny — Tyrolský třesený chléb — Ve mlýně II. — Chléb ve skle
Na četnické stanici
VI. řada
Úvod — Na četnické stanici — Když polévka, tak vydatná — Četnické uniformy a zbraně — Guláš pro hladové mužstvo — Na bolavé tělo kostival
Tři sestry a zelenina
VI. řada
Úvod — Mulčování — Celerový krém s jablkem — O třech sestrách — Dejme si salát — ...a o nějaký čas později... — Péče o ruce