Len a hedvábí
Část: Bourec a hedvábníci
Obsah dílu
Zpracování lnu mělo v Čechách tradičně vysokou úroveň. Věděli jste ale, že naši předkové byli i zruční hedvábníci?
Části dílu
Recepty
Přehled dílů
Vánoční cukroví
III. řada
Nejočekávanější svátky roku jsou za dveřmi a pečlivé hospodyňky vědí, že klidné a pohodové Vánoce znamenají začít s přípravami včas.
Buďme zdrávi
III. řada
Naši předkové věděli, že na zimu je třeba nejen připravit zásoby, ale také obrnit tělo proti nemocem.
Koňská medicína
III. řada
Bylinami a přírodními obklady se dříve léčili nejen lidé, ale také zvířata.
Babička Méry
III. řada
Naši předkové si uměli poradit i při táboření v přírodě. A jejich zkušenosti se nám mohou hodit.
Podzimní úroda
III. řada
Švestky, jablka, bylinky a další úroda z podzimní zahrádky poputuje do babiččiny kuchyně, kde z ní budeme vyrábět zdravé dobroty na náš stůl i do spíže.
Půda a hlína
III. řada
Zdravá půda je největší bohatství a hlína nejstarším stavebním materiálem.
Tužme se
III. řada
Ve zdravém těle zdravý duch! Naši pradědové byli zdatnými sportovci už před sto padesáti lety.
Len a hedvábí
III. řada
Zpracování lnu mělo v Čechách tradičně vysokou úroveň. Věděli jste ale, že naši předkové byli i zruční hedvábníci?
Perličky a křepelky
III. řada
Drůbež, kterou lidé po staletí chovají pro delikátní maso a chutná vajíčka.
Řepíkové víno
III. řada
Vyzkoušíme bylinky naložené do vína a další vychytávky z babiččina domácího rádce.