Perníkáři, cukráři
Část: Úvod
Obsah dílu
V čem bylo tajemství chutných perníčků, které pekly naše prababičky? Podíváme se také do dílny, kde vznikají tradiční perníkářské formy.
Části dílu
Recepty
Přehled dílů
Vánoční cukroví
III. řada
Nejočekávanější svátky roku jsou za dveřmi a pečlivé hospodyňky vědí, že klidné a pohodové Vánoce znamenají začít s přípravami včas.
Buďme zdrávi
III. řada
Naši předkové věděli, že na zimu je třeba nejen připravit zásoby, ale také obrnit tělo proti nemocem.
Koňská medicína
III. řada
Bylinami a přírodními obklady se dříve léčili nejen lidé, ale také zvířata.
Babička Méry
III. řada
Naši předkové si uměli poradit i při táboření v přírodě. A jejich zkušenosti se nám mohou hodit.
Podzimní úroda
III. řada
Švestky, jablka, bylinky a další úroda z podzimní zahrádky poputuje do babiččiny kuchyně, kde z ní budeme vyrábět zdravé dobroty na náš stůl i do spíže.
Půda a hlína
III. řada
Zdravá půda je největší bohatství a hlína nejstarším stavebním materiálem.
Tužme se
III. řada
Ve zdravém těle zdravý duch! Naši pradědové byli zdatnými sportovci už před sto padesáti lety.
Len a hedvábí
III. řada
Zpracování lnu mělo v Čechách tradičně vysokou úroveň. Věděli jste ale, že naši předkové byli i zruční hedvábníci?
Perličky a křepelky
III. řada
Drůbež, kterou lidé po staletí chovají pro delikátní maso a chutná vajíčka.
Řepíkové víno
III. řada
Vyzkoušíme bylinky naložené do vína a další vychytávky z babiččina domácího rádce.