27 minut

Plavci a vory

Část: Pečený pstruh

Obsah dílu

Recept na pstruhy po mlynářsku, jízda na voru a vzpomínky na krásné a nebezpečné řemeslo našich dědečků.

Části dílu

00:00
Úvod
    01:51
    Vzpomínky našeho nejstaršího voraře
      07:14
      Předák, veslo, šrek
        12:10
        Pečený pstruh
          13:44
          Plavecká řemesla
            19:49
            Sjedeme šlajsnu
              Přehrát celé video

              Recepty

              Stopáž27 minut
              Další díl
              Drogerie, kosmetika

              Přehled dílů

              210 dostupných
              Stopáž26 minut

              Bylinky na zimu

              II. řada

              Úvod — Lahodný ranní čaj — Co jíst v zimě — Hrstková polévka — Babiččina bylinková zahrádka — Zázvorový čaj — Vůně koření — Svařené víno — Rozloučení a pozvánka ke třetí řadě

              16. 7. 2022 na ČT3
              Stopáž27 minut

              Drogerie, kosmetika

              II. řada

              Úvod — Historie lékárnictví a drogistiky — Z drogistického receptáře — Lógr z kafe — Jak vycídit kotlík — Domácí kosmetická mast — Všichni musí být v pyžamu — Segedín

              10. 7. 2022 na ČT3
              Stopáž27 minut

              Plavci a vory

              II. řada

              Úvod — Vzpomínky našeho nejstaršího voraře — Předák, veslo, šrek — Pečený pstruh — Plavecká řemesla — Sjedeme šlajsnu

              9. 7. 2022 na ČT3
              Stopáž26 minut

              Víno

              II. řada

              Úvod — Litoměřicko — Morava, Moravěnka — Vepřová panenka na víně — Malá vinice — Aj tedy vzhůru, pijme již!

              3. 7. 2022 na ČT3
              Stopáž27 minut

              Zedníci, tkalci

              II. řada

              Úvod — Žinylková šála od pana Fidlera — Pilníkářská dílna — Vepřový bůček na vandr — Hlína, kámen, cihly — Mistr zednický

              2. 7. 2022 na ČT3
              Stopáž27 minut

              Jablko

              II. řada

              Úvod — Moštování — Jablko ve zvycích — Jabloňový sad — Jedno jablko denně pro zdraví a krásu — Jablečné řezy — Ptačí pomocníci

              26. 6. 2022 na ČT3
              Stopáž26 minut

              Krajina

              II. řada

              Úvod — Krušné hory — Domácí polévková konzerva — Michalův statek — Studánky a prameny — Mrkvový kompot s bílým vínem — Putování s ovčím stádem

              25. 6. 2022 na ČT3
              Stopáž26 minut

              Zelenina

              II. řada

              Úvod — Biofarma — Cibule, česnek — Okurková omáčka — Rajčata — Šopský salát — Péče o půdu — Tip pro zahrádkáře — Sekaná s červenou řepou

              19. 6. 2022 na ČT3
              Stopáž27 minut

              Kameníci, tesaři

              II. řada

              Úvod — Žulový lom — Škubánky z Vysočiny — Jak se dělá šindel — Kameníci — Nadívané holoubě — Jak se láme kámen

              18. 6. 2022 na ČT3
              Stopáž27 minut

              Krůta

              II. řada

              Úvod — Pečená krůtí stehna — Chov krůt — Devatero druhů masa — Česká husa chocholatá — Divoký králík — Krůtí ovar

              12. 6. 2022 na ČT3

              Napište nám