Rady a tipy

Devatero druhů krůtího masa

Krůty se k nám dostaly až po objevení Nového Světa. První evropští osadníci se je naučili chovat od původních obyvatel, a proto se také ve Spojených Státech slaví Den díkuvzdání, kde pečený krocan hraje hlavní roli.

Krůtí maso je považováno za jedno z nejzdravějších. Má nízký obsah tuku, vysoký podíl bílkovin, obsahuje železo a další minerální látky. Dá se upravovat na řadu způsobů, a to jak pro teplou, tak pro studenou kuchyni.

Některé druhy krůtího masa připomínají třeba telecí, vepřové či kuřecí, ale i husí maso nebo zvěřinu. V základu můžeme krůtí maso rozdělit na červené a bílé. Podrobněji se pak dělí na devět druhů, jejichž využití a vhodnou úpravu vysvětluje specialista na krůtí maso Stanislav Bareš ve videu.

Přejít na obsah dílu