26 minut

Ovoce

Obsah dílu

Angreštová polévka a císařský trhanec s jablky a hruškami, aneb jak si naše babičky dokázaly poradit s ovocnou úrodou.

Části dílu

00:00
Úvod
    00:45
    Sušená jablka
      05:24
      Staré ovocné odrůdy
        08:02
        Naše jablíčka
          11:43
          Křížalový čaj
            13:01
            Zimní řez
              16:46
              Malá třešnička
                20:40
                Rybízový sirup
                  Přehrát celé video

                  Recepty

                  Stopáž27 minut
                  Další díl
                  Půst a hody

                  Přehled dílů

                  210 dostupných
                  Stopáž26 minut

                  Bylinky na zimu

                  II. řada

                  Úvod — Lahodný ranní čaj — Co jíst v zimě — Hrstková polévka — Babiččina bylinková zahrádka — Zázvorový čaj — Vůně koření — Svařené víno — Rozloučení a pozvánka ke třetí řadě

                  16. 7. 2022 na ČT3
                  Stopáž27 minut

                  Drogerie, kosmetika

                  II. řada

                  Úvod — Historie lékárnictví a drogistiky — Z drogistického receptáře — Lógr z kafe — Jak vycídit kotlík — Domácí kosmetická mast — Všichni musí být v pyžamu — Segedín

                  10. 7. 2022 na ČT3
                  Stopáž27 minut

                  Plavci a vory

                  II. řada

                  Úvod — Vzpomínky našeho nejstaršího voraře — Předák, veslo, šrek — Pečený pstruh — Plavecká řemesla — Sjedeme šlajsnu

                  9. 7. 2022 na ČT3
                  Stopáž26 minut

                  Víno

                  II. řada

                  Úvod — Litoměřicko — Morava, Moravěnka — Vepřová panenka na víně — Malá vinice — Aj tedy vzhůru, pijme již!

                  3. 7. 2022 na ČT3
                  Stopáž27 minut

                  Zedníci, tkalci

                  II. řada

                  Úvod — Žinylková šála od pana Fidlera — Pilníkářská dílna — Vepřový bůček na vandr — Hlína, kámen, cihly — Mistr zednický

                  2. 7. 2022 na ČT3
                  Stopáž27 minut

                  Jablko

                  II. řada

                  Úvod — Moštování — Jablko ve zvycích — Jabloňový sad — Jedno jablko denně pro zdraví a krásu — Jablečné řezy — Ptačí pomocníci

                  26. 6. 2022 na ČT3
                  Stopáž26 minut

                  Krajina

                  II. řada

                  Úvod — Krušné hory — Domácí polévková konzerva — Michalův statek — Studánky a prameny — Mrkvový kompot s bílým vínem — Putování s ovčím stádem

                  25. 6. 2022 na ČT3
                  Stopáž26 minut

                  Zelenina

                  II. řada

                  Úvod — Biofarma — Cibule, česnek — Okurková omáčka — Rajčata — Šopský salát — Péče o půdu — Tip pro zahrádkáře — Sekaná s červenou řepou

                  19. 6. 2022 na ČT3
                  Stopáž27 minut

                  Kameníci, tesaři

                  II. řada

                  Úvod — Žulový lom — Škubánky z Vysočiny — Jak se dělá šindel — Kameníci — Nadívané holoubě — Jak se láme kámen

                  18. 6. 2022 na ČT3
                  Stopáž27 minut

                  Krůta

                  II. řada

                  Úvod — Pečená krůtí stehna — Chov krůt — Devatero druhů masa — Česká husa chocholatá — Divoký králík — Krůtí ovar

                  12. 6. 2022 na ČT3

                  Napište nám