26 minut

Vejce

Obsah dílu

Jak uchovat čerstvá vejce, jak chovat spokojené slepice a kterou tajnou přísadou vylepšit poctivý slepičí vývar.

Části dílu

00:00
Úvod
    00:45
    Jak poznáme, že je vajíčko čerstvé?
      04:28
      Jak uchovat vajíčka
        09:00
        Jak vajíčka zpracovat
          11:17
          Spokojená slepice
            14:50
            Půst, tradice našich předků
              17:50
              Slepičí polévka
                22:13
                Jak pečovat o slepičky
                  Přehrát celé video

                  Recepty

                  Stopáž27 minut
                  Další díl
                  Dřevo

                  Přehled dílů

                  210 dostupných
                  Stopáž26 minut

                  Svatoján

                  I. řada

                  Úvod — Svatojánská noc — Svatojánská postýlka — O lidové magii — Byliny letního slunovratu — Janův olej — Chlebíček sv. Jána

                  13. 3. 2022 na ČT3
                  Stopáž27 minut

                  Koza

                  I. řada

                  Úvod — Kozí farma — Dobroty z kozího mléka — Tvarohové homolky — Máčka ze salátu a kozí syrovátky — Kamarád oslík — Domácí zrající sýr — Zápisy z časů minulých

                  12. 3. 2022 na ČT3
                  Stopáž27 minut

                  Koně

                  I. řada

                  Úvod — Hřebčín chladnokrevných koní — Oráč, koně, pluh — Ovesná polévka — Plečkování brambor — Malý kůň s velkým srdcem

                  6. 3. 2022 na ČT3
                  Stopáž27 minut

                  Roubenka

                  I. řada

                  Úvod — Slovensko, Martin — Valašsko, Velké Karlovice — Střecha bez hřebíků — Slovensko, Čičmany — Valašské podlesníky

                  5. 3. 2022 na ČT3
                  Stopáž26 minut

                  Brambory

                  I. řada

                  Úvod — Zemská jablka — Sadba brambor — Nastavovaná kaše s cibulkou — Bramborami ku zdraví! — Bramborový škrob — Bramborové droždí — Bramborová úroda

                  27. 2. 2022 na ČT3
                  Stopáž27 minut

                  Síly zdroj

                  I. řada

                  Úvod — Vodní pila — Král a uhlíř — Dřinu strojům! — Babiččina apatyka

                  26. 2. 2022 na ČT3
                  Stopáž27 minut

                  Ovce

                  I. řada

                  Úvod — Chov ovcí — Od mléka k sýru — Kysané pro zdraví — Toč se a vrť — Jehněčí se špenátem a bramborovými noky

                  20. 2. 2022 na ČT3
                  Stopáž27 minut

                  Husa

                  I. řada

                  Úvod — Tradiční husa bílá — Mašlovačka neboli peroutka — Slamník a prachové peřiny — Husí pečínka

                  19. 2. 2022 na ČT3
                  Stopáž27 minut

                  Kafe a čaj

                  I. řada

                  Úvod — Historie kávy a čaje — Pečený čaj — Melta a cikorka — Babiččina bílá káva s vanilkovými rohlíčky — Čaje pro zdraví — Bylinková směs na jarní nachlazení — Čajovník a kávovník — Jablečný čaj

                  13. 2. 2022 na ČT3
                  Stopáž27 minut

                  Králík

                  I. řada

                  Úvod — Chov králíků — Králíci na výstavu — Králík na hořčičném medu — Co naše babičky nosily — Jak pečovat o králíka

                  12. 2. 2022 na ČT3

                  Napište nám