![](https://ctfs.ceskatelevize.cz/img/nzJuTZzu5yKt6HU9WCkJhRvx7HmSwQRnmUfBHpJy61Q/rs:fit:600:280/plain/s3/porady-s3/12059685760-co-nase-babicky-umely-a-na-co-my-jsme-zapomneli/images/logo.png)
Vejce
Obsah dílu
Jak uchovat čerstvá vejce, jak chovat spokojené slepice a kterou tajnou přísadou vylepšit poctivý slepičí vývar.
Části dílu
Recepty
Přehled dílů
Svatoján
I. řada
Naložíme si oblíbenou svatojánskou ořechovku našich babiček a uvijeme si věneček z devatera kvítí.
Koza
I. řada
Zdraví, sílu najdeš v kozím sýru, mléku a syrovátce.
Koně
I. řada
A já mám koníčka vraného, na čtyři noženky kutého…
Roubenka
I. řada
Krásné dřevěné roubenky na Valašsku a na Slovensku patří ke skvostům lidového stavitelství.
Brambory
I. řada
Oblíbená potravina, která kdysi zachránila naše předky před hladem.
Síly zdroj
I. řada
Báječní muži na úžasných strojích z časů našich dědečků a pradědečků.
Ovce
I. řada
Chutné sýry, měkoučká vlna a pečené jehněčí.
Husa
I. řada
Husí pečínky, nadýchané peřiny i praktické mašlovačky do kuchyně.
Kafe a čaj
I. řada
Čerstvě namletá káva, cikorka, anebo heřmánkové thé. A kousek babiččiny třené bábovky.
Králík
I. řada
Králičí pečínka – zázrak na talíři. Kvalitě králičího masa se jen tak něco nevyrovná – a naše babičky to dobře věděly.