Moučníky a cukroví

Terezčin špaldový koláč s medem a švestkami

200 g celozrnné špaldové mouky
1 ČL prášku do pečiva
40 g medu
1/2 ČL soli
3 celá vejce
110 g změklého másla
125 g jogurtu
100 g třtinového cukru
malou hrst plátků mandlí
na půlky pokrájené čerstvé švestky
ovesné vločky
skořice

Na drobenku:

5 PL jemných ovesných vloček
malou hrst mandlových plátků
2 PL třtinového cukru
2 PL vychlazeného másla

Troubu předehřejeme na 175 °C. Smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl. Máslo utřeme s cukrem a medem, přidáme vejce a jogurt. Poté vše smícháme, přidáme ještě ovoce a mandle a znovu opatrně promícháme. Těsto nalijeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy. Vločky, cukr, sůl a studené máslo zpracujeme na drobenku, kterou pak rovnoměrně posypeme připravený koláč a pečeme 40 minut.

Ohodnoťte tento recept: 

110 hlasů

Další recepty Celý díl