Moučníky a cukroví

Bublanina z podmáslí s jahodami, borůvkami a malinami

Hrníčková dobrota podle Helenky Vrábkové

3 celá vejce
1/2 hrnku krupicového cukru
vanilkový cukr
prášek do pečiva
hrnek podmáslí
1/2 hrnku dobrého rostlinného oleje
1 hrnek polohrubé mouky
sezónní ovoce, např. jahody, maliny a borůvky
máslo na vymazání pekáče

Do mísy rozklepneme tři celá vejce. Půl hrnku krupicového cukru smícháme s cukrem vanilkovým a s práškem do pečiva, přisypeme k vajíčkám a rozšleháme. Teď přijde na řadu hrnek podmáslí a půl hrnku dobrého rostlinného oleje. Vmícháme ještě hrnek polohrubé mouky a těsto je hotové. Těsto vlijeme do dobře vymazaného pekáče. Posypeme sezónním ovocem, například borůvkami, malinami a jahodami. Troubu předehřejeme na 180 stupňů a bublaninu pečeme asi 30 minut.

Ohodnoťte tento recept: 

78 hlasů

Další recepty Celý díl