Různé
Pesto z divokého česneku


Při procházce v lese můžeme narazit na česnek podivný či česnek medvědí (pozor, abychom si tyto byliny nespletli například s jedovatou konvalinkou). Z těchto bylin se dá připravit jednoduché a skvělé domácí pesto vhodné na těstoviny či na domácí chléb.
medvědí česnek
vlašské ořechy
parmezán
olivový olej
sůl
Česnek nasekáme a podrtíme v mixeru.
Pár stvolů česneku si necháme na závěrečné dozdobení.
Totéž uděláme s vlašskými ořechy. Nastrouháme parmezán, přidáme ke směsi, vše podle chuti osolíme. Přidáme olivový olej podle toho, jako chceme výslednou konzistenci a důkladně promícháme. Směsí naplníme skleničku a zalijeme vrstvičkou olivového oleje. Nádobku uzavřeme.
Ohodnoťte tento recept:
5 hlasů